Historie

In het begin…

We hebben een lange weg afgelegd sinds het jaar 1880, toen verkoop en marketing in de volksmond niet als een aantrekkelijke carrière of een aantrekkelijk beroep werd beschouwd. Maar velen in het vak zagen de behoefte aan professionele erkenning op basis van goede normen en ethische praktijken en creëerden de Sales Managers Clubs. Ze begonnen in de jaren 1880 in Noord-Amerika en verspreidden zich geleidelijk aan over Europa, Oostenrijk, Zuid-Amerika en de Pacific Rim.

In 1935 nodigden de oprichter van IBM, Thomas Watson Sr, Raymond Bill, oprichter van Sales & Marketing Management Magazine, en andere visionairs de presidenten van vele Sales Managers’ Clubs uit naar New York City om te discussiëren over de vorming van een netwerk van sales- en marketingmanagers. Het resultaat was de National Federation of Sales Executives, de eerste van een aantal namen voor het SMEI.

De federatie groeide snel, vooral na de Tweede Wereldoorlog, toen de aangesloten CEO’s zich toelegden op het helpen van Europa en andere door oorlog geteisterde gebieden bij de wederopbouw van hun economie. Tegen het einde van de jaren 1940 omvatte de vereniging meer dan 40 landen en was ze de grootste ter wereld voor verkoop- en marketing managers. In 1949 werd het National Sales Executives (NSE)-International en in 1961 werd het SMEI.